Hva skal du gjøre i høstferien?

Jeg skal kose meg med fine turer i fjellet rundt hytta og jeg skal gjøre hytta klar for vinteren. Dette er en rutine jeg har lagt til meg for å ta vare på hytta. Mange har spurt meg om hva det er jeg gjør for å gjøre hytta klar for vinteren og det skal jeg fortelle deg:

Torvtaket.

Det første jeg gjør er å slå torvtaket. Høstferien er en fin tid å gjøre det på, da har det rukket å frø seg slik at etterveksten blir fin. Det gir meg også en fin mulighet å se om det det er noen uønskede planter som har fått fotfeste, spesielt ser jeg etter trær og busker som eventuelt kommer opp, disse kan ødelegge undertaket og forårsake lekkasje. Hvis noe har kommet opp, tar jeg det opp med rota.

Takrennene.

Etter å ha slått torvtaket, rensker jeg alle takrenner slik at de er klare til å gjøre nytte for seg i forbindelse med snøsmeltingen. Jeg sjekker også fallet i rennene slik at det ikke skal danne seg dammer og issvuller i rennene. Til slutt slår jeg vann i takrennen for å sjekke nedløpsrørene.

Pipa.

Mens jeg holder på oppe på taket feier jeg pipa samtidig slik at dette også er gjort. Det er kjempeenkelt og utstyret koster nesten ingenting. Husk å lukke ovnsdører slik at du ikke fyller hytta med sot. Åpne askeluka forsiktig og ta ut asken og sotet som er børstet løs.

Ring Hytta Varm løsningen.

I høstferien går jeg også over til det jeg kaller for «vinter innstillinger» på min ring hytta varm løsning. Da setter jeg spare temperaturen til 8 grader, det har vist seg å fungere godt hos oss på vår hytte. Disse innstillingene gjelder for alle panelovner og varmekabler. Komfort temperaturen setter jeg til 20 grader. Utstyret jeg bruker en GSM Eco Comfort med trådløse gulvtermostater av typen SI-3 og plug-in moduler i panelovnene.

På soverommene har jeg små panelovner som jeg skrur på. Disse er har innebygd termostat og den setter jeg også til 8 grader. Dette gjør at jeg holder rommet temperert og tørt.

Lafteknuter.

Jeg går også over alle lafteknutene. Det høres komplisert ut men er veldig enkelt. En av kveldene stryker jeg bare bare hånden over alle hjørnene i hytta for å kjenne etter trekk. Det er lettere å kjenne trekken hvis det er varmt inne, kaldt ute og fyr i peisen. Kjenner jeg trekk dytter jeg litt mineralull inn i sprekken. 

Utemøbler.

De utemøblene som står ute hele året får en omgang med beis på alle vannrette flater slik at de tåler vinteren litt bedre og holder seg lengre.

Ellers så er vi påpasselig med å stenge vannet når vi forlater hytta. Hvis vi vet at det er lenge til vi skal på hytta igjen om vinteren slå jeg en skvett med frostveske i alle vaskene, slukene og i do. Da er jeg trygg på at hytta er sikker.

Det er helt sikker mange som gjør det samme og mere til, men dette er en vane jeg har lagt meg til.

God hytte høst.

 
Kategori: 

Sentralenheter egnet for Ring Hytta Varm

64 311 00 GSM Eco Comfort​

GSM Eco Comfort er en svært fleksibel styringsenhet som har stor kapasitet. Den er beregnet for veggmontasje.

Den kan styre inntil 64 trådløse enheter og dermed passer den til de aller fleste hyttene i norge. Innebygd batteri sørger for at du blir varslet ved strømbrudd og når strømmen kommer tilbake. Eksterne antenner gjør det enkelt å forbedre både radio og GSM mottak hvis nødvendig.

Anbefales til ettermontering og gjør-det-selv installasjoner.
64 311 14 GSM Eco Controller

GSM Eco Controller er en svært fleksibel styringsenhet som har stor kapasitet. Den er beregnet for montering på DIN-skinne i sikringskapet.

Den kan styre inntil 64 trådløse enheter og dermed passer den til de aller fleste hyttene i norge.

Innebygd batteri sørger for at du blir varslet ved strømbrudd og når strømmen kommer tilbake. Eksterne antenner gjør det enkelt å forbedre både radio og GSM mottak.

Anbefales til nybygg.

SikomLiving appen gjør mobiltelefonen til fjernkontrollen

Sentralenhetene har ferdig monterte sim-kort fra oss og de er klargjort for styring via app. SikomLiving appen gir deg:

  • 3 mnd gratis prøveperiode
  • 3 forskjellige abonnement å velge mellom
  • Ingen skjulte brukskostnader
  • Ingen skjulte etableringsgebyr
  • En løsning som er enkel å bruke
  • Mulighet for flere brukere på samme utstyr
  • Ingen faktura, betaling skjer i appen

Selv om vi monterer egne sim-kort i våre produkter kan du bestandig velge om du vil bruke våre styringstjeneste eller om du vil bruke ditt eget sim-kort for sms-styring. Vi gir deg frihet til å velge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sikker betaling

Velger du å kjøpe varer gjennom vår nettbutikk kan du være trygg på at dine betalingsopplysninger er alltid beskyttet med krypteringsteknologi.

Rask, fleksibel levering

Vi tilbyr alle postens leverings- alternativer samt henting i butikk.

Support og kjøpshjelp

Med over 20 års erfaring med varmestyring har våre dyktige medarbeidere nødvendig kunnskap til å hjelpe deg med det du lurer på.