You are currently viewing Sikom søker utviklere

Sikom søker utviklere

Sikom er i dag markedsleder av smarthytteløsninger i den norske proffkanalen – fra el-installatør til sluttbruker. Vi jobber dedikert med å etablere samme posisjon innenfor smartbolig. Merkevaren Sikom nyter stor tillit ute hos norske elektrikere, og er kjent for stabilitet og driftssikkerhet. Nylig ble brannvarslingsaktøren ICAS innlemmet i Sikom-familien, og til sammen er vi nå 46 ansatte, med kontorer i Trondheim, Verdal, Bærum, og Praha.

Vi søker utviklerkompetanse innen backend, app, embedded

Hvordan jobber vi?

Vi er en gruppe mennesker med spredt kompetanse og alder, med mange ulike faglige ståsteder og personligheter. Vi bruker agile arbeidsmetodikk og har stor påvirkningskraft på selskapets retning. Vi har full kontroll på hele systemet, og utvikler software og firmware for bruk på produkter i eget økosystem, og produkter vi utvikler i samarbeid med andre. Dette muliggjør tett integrasjon mellom utstyr og brukergrensesnitt i både våre og deres systemer. Løsningene våre er basert på vår egen teknologiplattform.

Vi skiller oss også kanskje litt ut i måten vi er på, både internt og overfor kunder og samarbeidspartnere. Vi har nemlig trua på å gjøre ting enkelt, jovialt og jordnært, uten bruk av store ord og spisse albuer. Hele tiden med et brennende engasjement og ønsket om å drive fram noe bedre.

En typisk arbeidsuke består av design, utvikling og implementering, for videreutvikling og forbedring av eksisterende og nye systemer, samt noe feilsøking og bugfixing i samarbeid med support-gjengen. Noe tid vil også gå med til kommunikasjon med nøkkelkunder, og til interne møter.

Hva ser vi etter?

Når vi nå ønsker oss flere kloke utviklerhoder, leter vi først og fremst etter personer som ser verdien av det teknologiske økosystemet vårt og ønsker å bidra i flere faser av arbeidet. 

Vi har behov for å styrke oss på feltene backend, embedded og iOS app, men hvor mange kandidater det er aktuelt å ansette kommer an på hvilke søkere vi får. Softwareteamet sitter i Trondheim, men våre avdelinger i Verdal og Bærum kan også være aktuelle som arbeidssted.

Hos oss kan du få bryne deg på

 • Ny- og videreutvikling av systemer, algoritmer og protokoller
 • Eksisterende, åpne standarder og egenutviklede proprietære løsninger
 • Vedlikehold og modernisering av eksisterende løsninger
 • Skaleringsmuligheter
 • Sikkerhet

Hvem er du?

Vi er glade i mangfold, og har ingen fasit for hvem våre nye kolleger skal være. Likevel har vi en formening om hvordan vi tror du forholder deg til enkelte sentrale temaer som er viktig for arbeidet:

 • Genuin interesse for å lage noe som påvirker hverdagen til tusenvis av mennesker, og som samtidig er til det beste for miljø og infrastruktur
 • Ønske om å være en del av et team som er det beste på det vi driver med
 • At du har noe å tilføre selskapet som kan gjøre oss enda bedre enn det vi er i dag
 • Kjennskap til og erfaring med teknologien vi bruker i dag er et pluss, men det viktigste er tankesettet og egenskapen til å tilegne seg kunnskapen som trengs.
 • Evnen til å føle eierskap og ansvar for produktene og løsningene vi leverer.

Hva kan du eller har lyst til å lære mer om?

 • Backend: .NET, C# og littJavascript, PostgreSQL, Npgsql, DynamoDB, AWS IaaS/SaaS, AWS IoT, REST, TCP/IP, JSON, HTML, Google Home, Amazon Alexa
 • App/frontend: iOS (Objective-C), Android, React og WordPress
 • Embedded: Mikrokontrollere fra Microchip (AVR, Cortex) og Nordic Semiconductor (Cortex M4F), C, C++, Bluetooth Low Energy, Zigbee, proprietære protokoller
 • Verktøy: Jira, Git, Bitbucket og Pipelines.

Hva kan vi tilby deg?

Hovedkontoret vårt ligger i CoFounder TechHub på Pirsenteret i Trondheim. Her er vi en kompetent gjeng i et uformelt miljø, hvor vi deler blant annet kaffemaskin og sosiale aktiviteter med et bredt spekter av teknologibedrifter. Ellers kan vi tilby:

 • Konkurransedyktige betingelser
 • En av byens beste kantiner
 • Stor påvirkningsmulighet og frihet til å styre egen hverdag
 • Deltakelse på kurs, konferanser og annet faglig påfyll

Alt dette i et selskap som posisjonerer seg godt i et voksende marked.

Søk snarest

Siste frist for å søke er 5. desember, men vi leser søknader og kaller inn aktuelle kandidater fortløpende. Det vil også være aktuelt å benytte videointervju.

Lurer du på noe?

Dersom du har spørsmål relatert til prosessen eller en eventuell søknad, er du velkommen til å ta kontakt med følgende personer hos oss:

Axel Jacobsen

Daglig leder Sikom Connect AS

aj@sikom.no

+47 951 57 666

Øyvind Tande Hovdsveen

CTO Sikom Connect AS

oh@​sikom.​no

+47 414 48 195