You are currently viewing Tørketrommelen er en brannversting

Tørketrommelen er en brannversting

Forsikringselskapet Frende har gjennomført en undersøkelse som viser at 47% av familier med barn mellom 0 og 6 år vasker klær og bruker tørketrommel om natten. Skremmende og livsfarlig sier ekspertene.

Øystein Øren som er småbarnsfar og fagsjef i Frende Forsikring har noen klare råd til når det gjelder husets hvitevarer: “Ikke bruk tørketrommel, vaskemaskin eller oppvaskmaskin om natten eller når du ikke er hjemme”

Selv om skittentøyskurven har hopet seg opp la vaskemaskinen og tørketrommel få en pause mellom hver runde slik at de kan kjøle seg ned. Kjør heller to maskiner enn å fylle maskinen med for mye.

Tørketrommelen som er brannversting krever jevnlig rengjøring av filteret, helst etter hver kjøring. Oppsamling av støv kombinert med varme og slurv i vedlikehold er en farlig kombinasjon.

Skulle det verste skje er det viktig å ha god brannvarsling og slukkeutstyr tilgjengelig.

Icas IQ er god løsning for brannvarsling som er godkjent etter byggeforskriften TEK17 og som dekker det du trenger i en bolig. Viktigheten av brannvarsling selv på vaskerom er innlysende.

 

Ta kontakt med oss, vi kan brannvarsling

Ønsker du mer informasjon om Icas sine løsninger for brannvarsling eller trenger hjelp med prosjektering av et anlegg er du hjertelig velkommen til å kontakte en av våre dyktige kollegaer i Icas AS.

Telefon:​

67 16 41 50​

Epost:

salg@icas.no​

Var dette nyttig? Del gjerne med dine venner og kjente.