You are currently viewing Strømprisen i mars blir tidenes høyeste

Strømprisen i mars blir tidenes høyeste

Denne overskriften stod i Aftenposten torsdag 31.03.2022 og sier sitt. Gjennomsnittsprisen på 1 KWh var for måneden mars på 1,87 kroner.

Hva kan man gjøre på hytta?

Det enkleste svaret er å skru av strømmen, men det er litt enklere sagt en gjort når man har innlagt vann og må ha på varme for å ha en frostfri temperatur i deler av hytta. I videoen under inviterer salgssjefen vår på en “strømspare” runde på sin egen hytte. Kanskje du kan få noen tips der.

En ring hytta varm løsning sparer strøm

I 25 år har vi levert ring hytta varm løsninger i Norge og våre kunder sparer strøm rett og slett fordi de kan ha en lavere temperatur inne på hytta når de ikke er der enn eller.

Hvorfor det sier du. Svaret er ganske enkelt, med en ring hytta varm løsning fra oss har du:

  • Kontroll på om det er strøm der eller ikke. Våre sentralenheter har innebygd batteri og varsler ved strømbrudd og når strømmen kommer tilbake.
  • Alle våre termostater for gulvvarme rapporterer reell temperatur der de er montert
  • Alle våre plug-in moduler for panelovner rapporterer reell temperatur der de er montert
  • I tillegg har vi batteridrevne temperaturfølere som virker selv under strømbrudd, så du har kontroll med temperaturen selv når strømmen er borte.
Siden du har kontroll på om det er strøm på hytta og du har kontroll på temperaturen i kritiske soner kan du ha en lavere temperatur der enn ellers. Dermed sparer du strøm og penger.

Ikke spar deg til fant

Vi anbefaler at sparetemperaturen bør ligger mellom 7°C og 12°C. Hvor lav sparetemperatur du skal ha må du selv bestemme på bakgrunn av isolasjon, vindtetthet, plassering av vannrør, hyttas beliggenhet og hvor mye effekt (varme) det er installert.

På et soverom kan sparetemperaturen være lavere enn på et bad eller kjøkken hvor det er vannrør. Nå som strømmen er så dyr, kan varmen godt være av hvis du kan sette den på før dere skal oppover.

Viktige tips for å unngå frostskader:

  • Steng vannet før du drar. Skal ikke hytta brukes på lang tid så slå frostveske i alle vannlåser om vinteren.
  • La døren på oppvaskmaskin stå åpen.
  • La skapdøren under kjøkkenvasken stå åpen.
  • Ha varme stående på der du har vann.
  • Følge med på værmeldingene og juster opp temperaturen hvis det meldes om “Sibirkulde” der du har hytte.