Sikom AS

Om oss - Dette er Sikom

Vi i Sikom er kanskje mest kjent for Ring Hytta Varm-teknologien som vi introduserte i markedet i 1997, men de senere årene har vi hatt et stort fokus på å utvikle smarthus-produkter for oppvarming av hus og hytter.

Motivasjonen har helt siden oppstarten vært å tilby produkter innen varmestyring, som bidrar til smartere og mer bærekraftige måter å bruke strøm på, uten at det går på bekostning av den opplevde komforten.

Våre leveranser

Ring Hytta Varm-teknologien handler i stor grad om hensiktsmessig oppvarming av hytter som står tomme store deler av tiden, i form av fjernstyring av panelovner. Sakte oppvarming av hytta slik at den er varm når du ankommer, framfor sprengfyring etter ankomst, er bedre for både miljøet og strømregninga.

Fra januar 2019 fikk alle norske husstander installert såkalte AMS-sentraler (smarte strømmålere) i sikringsskapet, som registrerer strømforbruket vårt. 

Vår leveranse innen smarthus-teknologi baserer seg i stor grad på at data fra en AMS-sentral sendes til kjernesystemet vårt Sikom Living, som må være installert i boligen. Sammen muliggjør disse to komponentene at strømkrevende og varmeproduserende apparater i husholdningen–som varmekabler og varmtvannstank kan utsettes for algoritmestyrte ut- og innkoblinger basert på forbruksmønsteret i boligen. Dermed kan vi også unngå de store effekttoppene som oppstår som en konsekvens av at for mange bruker for mye strøm til samme tid på døgnet. I produktporteføljen har vi også enklere komponenter, som termostater som muliggjør å styre varmekildene i et hus eller ei hytte via en app på telefonen.

Fra Trøndelag og ut i verden

Vi har hovedkontor på Verdal – hvor våre smarthus-komponenter også produseres-og avdelingskontor i Trondheim. I tillegg til tilstedeværelse og produksjon i Norge er vi representert i flere land i Europa, og vi fører også produkter på vegne av utenlandske partnere. Som et lite selskap med 20 ansatte, som opererer i et nisjemarked med mange konkurrenter, er vi avhengige av å skille oss ut for å overleve. Det gjør vi blant annet gjennom å fokusere på innovativ kvalitet og kompetanse, og gjennom å fokusere på lønnsomhet i alle ledd – kombinert med at vi skal ha det morsomt på jobb – hver dag.Vi skiller oss også kanskje litt ut i måten vi er på, både internt og overfor kunder og samarbeidspartnere. Vi har nemlig trua på å gjøre ting enkelt, jovialt og jordnært, uten bruk av store ord og spisse albuer, men hele tiden med et brennende engasjement og ønsket om å drive fram noe bedre. 

Close Menu
×
×

Cart