Gjør KNX anlegget
litt smartere med
Sikom Living

Gjør KNX anlegget
litt smartere med
Sikom Living

Sikom Living integrerer KNX anlegget ditt med strømprisene fra Nordpool og data fra strømmåleren din

Den 1. juli 2022 ble det innført ny nettleiemodell for alle strømkunder i Norge. Illustrasjonsbilde hentet fra Glitre Energi Nett AS. Priser varierer fra nettselskap til nettselskap. Sjekk dine priser hos ditt lokale nettselskap.

La de smarte algoritmene i SikomLiving ta kontroll over tunge elektriske laster som varmekabler og varmtvannsbereder i KNX anlegget hos deg.

På den måten kan du enkelt holde deg innenfor det effekt trinnet i nettleia du hører hjemme og slippe å betale for ett dyrere trinn enn nødvendig. 

Ligger man å vipper mellom 410 kr/mnd og 735 kr/mnd i kostnader så trenger man ikke en avansert kalkulator for å se at man kan spare 325 kr/mnd ved å holde seg under en maks på 10kW.

I tillegg varierer prisen på strøm mye time for time i løpet av døgnet. Gjennom SikomLiving blir ditt KNX Smarthus integrert med strømprisene på Nordpool.

De smarte algoritmene til SikomLiving tar kontroll. Når timesprisen på strømmen er høyere en snittet for døgnet, skrur vi ned strømforbruket til varmtvannstanken og varmekablene. Dermed bruker du mindre strøm når den er dyrest hvert døgn.

KNX-pakka for deg som har fast internett

Dette er det du trenger får å komme igang:

  1. En Sikom Living Gateway som kobles til bredbåndsrouteren din
  2. En Eco Energy Controller koblet til HAN-porten på strømmåleren din
  3. En eller flere Eco Relay koblet til binær innganger på KNX-anlegget ditt
 

Nå kan du redusere nettleia med flere tusen kroner i året. I tillegg kan du få 35% av investeringen tilbake fra Enova. Du er tre steg unna å redusere nettleia og strømkostnadene dine.

Ta kontakt med en av våre elektrikere for å få installert en SikomLiving KNX grunnpakke hjemme hos deg.
Elektrikeren installerer Sikom KNX grunnpakken hjemme hos deg og du er i gang med å redusere nettleia og strømkostnadene.
Elektrikeren fakturerer deg for utstyr og arbeid. Fakturaen bruker du som grunnlag for å søke om støtte fra Enova.

Enkelt oppsett og bruk gjennom SikomLiving appen

I SikomLiving appen setter du enkelt opp reglene for den smarte strømstyringen.

  • Du bestemmer hvilken effektgrense du ønsker.
  • Du bestemmer for hvilket prisnivå algoritmene skal jobbe med å redusere strømforbruket ditt.
  • Du bestemmer hvilke strømkilder som skal brukes og i hvilken prioritert rekkefølge.
Så lenge algoritmene er aktivert jobber de 24/7/365 for å balansere ditt strømforbruk dermed redusere dine strømkostnader. 
 
I tillegg har du full visuell kontroll over ditt strømforbruk og når algoritmene har gjort noe med strømforbruket og av hvilken grunn.

Prinsippskisse for deg som er elektriker/installatør

Er du fremdeles usikker på hva du skal velge og hva du trenger? Kontakt oss på telefon 740 85 960, post@sikom.no eller bruk kontaktskjemaet