Unngå for høy nettleie

Ny nettleie fra 1.juli 2022

Den 1. juli 2022 ble det innført ny nettleiemodell for alle strømkunder i Norge. “Den nye nasjonale nettleiemodellen skal gi kundene større mulighet til å påvirke nettleien, og bidra til å jevne ut forbruket for å utnytte kapasiteten i strømnettet bedre. Da sparer vi penger og miljøet, og holder nettleien lavest mulig for deg som kunde”

Ved å la automatikken i strømstyresystemet SikomLiving ta kontroll over tunge elektriske laster som varmekabler og varmtvannsbereder hjemme hos deg, kan du enkelt sørge for at du holder deg innenfor det trinnet på tariff stigen du hører hjemme.

På den måten slipper du å betale for ett dyrere tariff trinn enn nødvendig. 

Ligger man å vipper mellom 410 kr/mnd og 735 kr/mnd i kostnader så trenger man ikke en avansert kalkulator for å se at man kan spare 325 kr/mnd ved å holde seg under en maks på 10kW.

Illustrasjonsbilde hentet fra Glitre Energi Nett AS. Priser kan avvike fra nettselskap til nettselskap. Sjekk prisene hos ditt nettselskap.

Hvordan virker det?

Eco Energy Controller monteres av elektriker i sikringsskapet og kobles til HAN-utgangen på AMS-måleren. Sanntidsinformasjon om ditt strømforbruk mates inn i strømstyresystemet Sikom Living.

Sikom Living algoritmene tar aldri pause, men jobber hver time døgnet rundt for å optimalisere ditt elektriske forbruk slik at det er jevnest mulig. Så når forbruket ditt nærmer seg den grensen du har satt, så senker vi temperaturen på termostatene med 2-3 grader og setter varmtvannstanken på pause, slik at du snitter på under grensen.

I Sikom Living appen har du full kontroll på ditt strømforbruk.

For at Sikom Living skal kunne flate ut strømforbruket ditt og redusere nettleia må du  integrere noen elektriske laster som f.eks varmekabler, varmtvannstank og panelovner.

Hva trenger man å få installert?

En Sikom Living gateway som kobles til din bredbåndsrouter. Den holder appen oppdatert 24/7/365.

En Eco Energy Controller som monteres i sikringskapet ditt og kobles til AMS måleren.

En eller to av dine eksisterende termostater for gulvvarme må byttes ut med Sikom Living termostater.

Ett relé som kobles til varmtvannstanken din. 

Du har kontroll gjennom Sikom Living appen

Sikom Living appen er verktøyet som gir deg kontroll og oversikt over strømforbruket ditt.

Det er her du prioritere hvilke elektriske laster som skal kobles ut og det er her du setter effektgrensen for å redusere nettleia. Hver gang automatikken er inne og regulerer blir den timen markert med en egen farge.

Sikom Living-appen er et levende verktøy som stadig er i utvikling, takket være våre aktive og kreative brukere.

Vi er opptatt av at appen vår skal være så bra som mulig og at den skal være lett å bruke. Vi tar alle tilbakemeldinger fra våre kunder og forhandlere alvorlig og vi oppdaterer appen med jevne mellomrom.

Derfor kan noen av skjermbildene på våre nettsider avvike litt fra appen.

Nå kan du redusere nettleia med flere tusen kroner i året. I tillegg kan du få 35% av investeringen tilbake fra Enova. Du er tre steg unna å redusere nettleia din.

Ta kontakt med en av våre elektrikere for å få installert en SikomLiving grunnpakke hjemme hos deg.

Elektrikeren installerer SikomLiving grunnpakken hjemme hos deg og du er i gang med å redusere strømforbruket når han er ferdig.

Elektrikeren fakturerer deg for utstyr og arbeid. Fakturaen bruker du som grunnlag for å søke om støtte fra Enova.

Har du el-bil lader fra Easee eller Zaptec?

Vi har foreløpig valgt å integrerer Sikom Living mot el-billadere fra Easee og Zaptec. 

På den måten kan laderen bli en del av våre smarte algoritmer for å bruke strøm når den ikke er dyrest og å unngå effekttopper i forbruket.

Bor du i strømprisområde NO1, NO2 og NO5 bør du også lese om hvordan du enkelt kan unngå timer med høy strømpris med den samme grunnpakken.