Fjernstyring av panelovner

I Norge har vi lenge brukt panelovner som varmekilde i hytta. Panelovner gir god varme, kan kombineres med andre varmekilder og er enkle å fjernstyre. 

En panelovn er en rask varmekilde som egner seg godt i hytter og fritidshus. Varmeelementet i panelovnen gir jevn oppvarming av rommet den er plassert i på kort tid.

Panelovner kan enkelt kombineres med andre varmekilder, som vannbåren eller elektrisk gulvvarme, for optimal komfort og styring.

Hvor mange og hvor store panelovner du trenger, avhenger av hvor godt hytta er isolert, hvor mange vinduer rommene har, og selvsagt hvor stort areal du skal varme opp.

For å beregne hvor mye varme et rom trenger, kan du ta utgangspunkt i 60-80 watt per kvadratmeter. Det vil si at en ovn på 600 watt er tilstrekkelig for et rom på 10 kvadratmeter. Dette gjelder imidlertid for nyere hytter. På eldre hytter (fra 50- 60- og 70-tallet) bør du beregne 70-100 watt per kvadratmeter. 

Det er en fordel å bruke flere små ovner enn én stor, fordi flere ovner gir bedre varmefordeling i rommet. Ideelt sett bør du ha én ovn under hvert vindu for å unngå kaldras fra vinduene.

Bruker du fjernstyring av panelovnene på hytta, som et supplement til for eksempel varmekabler, får du optimal bruk av varmekildene, og slipper å legge deg på et kaldt soverom. Med produkter fra Sikom blir dette en enkel prosess.

Våre løsninger for panelovner

Er du fremdeles usikker på hva du skal velge og hva du trenger? Kontakt oss på telefon 740 85 960 eller på e-post post@sikom.no. 

Vi har jobbet med dette siden 1997 og vi hjelper deg gjerne med å komme frem til en ferdig oppvarmet hytte.