Smart Energistyring fra Sikom

Ofte stilte spørsmål om smart energistyring fra Sikom

Kan jeg styre etter strømpris?
Ja. Vi henter morgendagens priser fra Nord Pool og kan regulere dine enheter når strømmen er dyr. Dette må aktiveres i appen.
 
Kan jeg jevne ut mitt forbruk så jeg ikke havner i feil kapasitetstrinn?
Ja. Sikom er en av de få aktørene på markedet med en løsning som automatisk jevner ut forbruket. Vår egenutviklede, patentsøkte løsning predikerer forbruk for kommende time, og kobler inn og ut laster for å alltid prøve holde gjennomsnittlig effekt i løpet av en time under brukersatt effektgrense. Jo flere Sikom-enheter som er med i anlegget, jo enklere er det å jevne ut forbruket.
 
Kan jeg styre elbillader?
Ja. Vi har offisiell støtte for Easee Home. Den kan legges til i Sikom Living: Enheter -> Trykk på “+” øverst til høyre -> Meld inn ny enhet -> Velg Easee Home -> Skriv inn din innloggingsinformasjon. Når innmeldingen er ferdig, trykk deg inn på din Energy Controller og legg til Easee Home som et medlem av energistyringen.
 
Hvordan styrer jeg varmtvannsbereder?
Hvis du har ett av Sikoms reléer i ditt system kan du styre varmtvannsbereder. Trykk deg inn på enheten, deretter Avanserte Innstillinger. Velg reguleringstype “Varmtvannsbereder”, og legg deretter til enheten under medlemmer for din Energy Controller.
 
Tar systemet hensyn til bakterieoppblomstring og passer på at varmtvannsbereder ikke blir for kald?
Ja. Første timen tillater vi at varmtvannstank kobles helt ut. Deretter vil den være på ca. 50% av tiden. På denne måten sørger vi for at temperaturen holdes høy nok til at bakteriedannelse for blant annet legionella ikke skal forekomme.
 
Hvilket abonnement trenger jeg?
Har du en LAN-sentral får du full tilgang til energistyring med LAN: Smart Bolig-abonnementet. Har du en 2G/4G-sentral, må du ha premiumabonnement for å benytte vår smarte strømstyring.
 
Hvor mye kan jeg spare på en løsning som dette?
Du kan spare alt fra noen hundrelapper til mange tusenlapper i året på en løsning som både unngår effekttopper og dyre timer. Svaret vil selvsagt variere basert på hvilken strømavtale du har, hvilken strømregion du tilhører, hvor mange regulerbare enheter du har tilgjengelig, forbruk, osv.
 
Kan jeg få Enova-støtte til Sikoms løsning?
Ja. Du kan få inntil 10.000 kroner i støtte når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig. Les mer på Enova sine sider.