You are currently viewing Nye strømpris anslag fra NVE

Nye strømpris anslag fra NVE

Under Energidagene 2023 på Fornebu presenterte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sine nye prognoser for strømprisene. Hvis prognosene deres slår til, vil vi i de kommende tiårene oppleve høyere strømregninger enn det som var vanlig før 2021. Dette vil merkes som en økonomisk byrde.

NVE forventer at gjennomsnittsprisen for strøm i Norge i 2030 vil ligge på 80 øre per kilowattime, uten inkludert nettleie og avgifter. Dette økte prisnivået skyldes økte kostnader for gass og CO₂-kvoter i Europa, i tillegg til forventninger om en nedgang i kraftoverskuddet i Norge.

Hva kan man gjøre?

Det enkle svaret er at man kan begynne å bruke strømmen smart basert på både effekt (nettleie) og strømpris.

Vi har utviklet et system for smart strømstyring som gjør nettopp dette automatisk for deg. Du skal slippe å fly rundt i huset å skru av og på ting manuelt de timene strømmen er dyrest hvert døgn. 

Hva skal til?

Løsningen er egentlig ganske enkel, det handler om å ta kontroll på noen av de store tunge strømforbrukere hjemme hos deg og sørge for at de ikke slår inn samtidig som alt annet. Dette er strømforbrukere som varmtvannstank, varmekabler og eventuelt el-bil lader.

Under ser du en minimumsløsning som dekkes av Enova tilskuddet for smart strømstyring.

Du har full kontroll gjennom Sikom Living appen

Sikom Living appen er verktøyet du bruker for å ha kontroll og å sette opp dine regler for smart strømstyring. Dine preferanser er viktige for våre algoritmer.

I appen har du full kontroll på:

  • Strømforbruk, effektgrense og strømpris
  • Status på hver enkelt enhet koblet til sentralen
  • Innstillinger på hver enkelt enhet koblet til sentralen
  • Temperaturer
  • Alarmer og mye mer.

 

Kilde: https://e24.no/energi-og-klima/i/8JMnjE/venter-hoey-stroempris-lenge-det-blir-dyrt-for-folk